Norhuda's FotoPage

By: Norhuda Abd Talib

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 6-Oct-2009 15:31 Email | Share | | Bookmark
Raya 2009

Ayah n Ejam
Mak n Atok
Ejam n Atok
View all 32 photos...
Hampir 2 bln aku tak update fotopages ni… SbbY sibuk wat ibadah di bln Ramadan (alasan pertama; saje nk pnjgkn ayat aku.. hihihihi..) dan jugak xde benda yg aku nk update dlm masa 2 bln ni(alasan ke2; alasan yg plg tepat).

Selepas sebln b’puasa kite pun menyambut hari raya… wajibla kan.. Tapi… KemeriahanY ku rasekan semakin tahun semakin suram… Nape ek? Adakah kerana umurku yg semakin lama semakin meningkat menjauhkn lg perasaan meriah tu dr diri aku? Atau adakah kerana rakan2ku yg sumeY seakan menjauhkan diri dan tenggelam ngan kesibukan masing2? Mungkn jugak kerana aku da keje dan byk duitku terpksa dikluarkan utk diberikn kepd sepupu2ku yg seramai ~80 org sumeY? Bile sebut ttg duit raya ni aku bengang je ngan adik aku… Mana takY… aku spend RM500++ tuk duit raya die senang2 jer collect ~RM500 dr pakcik2 n sepupu2 die yg len… Pastu berlagak ngan aku.. Cet!!!

Mengimbas kenangan lalu ttg raya ni… aku dan rakan2 zaman sekolah ku pernah meraikan raya ni selama sebulan!! Betul!! Hampir tetiap ari kitorg kuo beraya… Kejadian berlaku selepas kitorg amek SPM… Ntah umah sesapela yg kitorg raya.. Aku pun xingat.. Hentam jer.. hihihihihi… Mak Bapak kitorg pun pening ngan kitorg.. Mana takY ari2 ngayau… Pd waktu ni dunia aku mmg bersama2 rakan2ku.. Masa tu ramai geng2 kitorg.. Lbh ~10 org (lelaki + pompuan)… Pd zaman tu jugak aku mmg meletakkn 1st priority pada memember aku ni.. Hal famili mmg aku ketepikn.. For instance, kalo ada kenduri famili aku pd tarikh yg sama ngan kenduri member aku, aku mmg akan pilih tuk p kenduri member aku.. hihihi.. kejam kan.. yela… mmg kitorg akrab.. sgt2 rapat pd waktu tu.. Ni yg aku raseknla.. Xtaula memembe aku tu rase camne kan.. hihihi.. Mgkn kerana aku ada 2 org adik beradik je yg menyebabkan aku rasekan kwn2 begitu pntg.. dorgla tmpt aku berkongsi kegembiraan dan kesedihan.. Xkanla aku nk cerite pe2 hal kat adik aku yg masa tu br berumur ~ 9 thn kan.. pe yg die tau pun.. huhuhuhu….

Zaman berubah.. kehidupan juga berubah… Mgkn kerana masing2 skrg ni ada komitmen masing2.. Nk berkumpul ngan dorg pun amatla susah.. Apetah lg kalo nk wat rombongan beraya cam dulu.. Mmgla pyh.. Cubela tgk gambo tu… memembe yg ada time rombongan raya 4 org jer masuk aku…Beza tul ngan gambo raya bersama rakan2 dulu2.. ( sila rujuk pd fotopages yg aku update pd tarikh 20 Mar 2009 bertajuk Skools). But still… it was fun!! Realy2 fun.. Asik gelak n wat kecoh jer. Walaupun kitorg raya dlm 5 buah umah jer.. tp kitorg ttp blk lmbt… kul 12.45am br tamat beraya.. hihihi.. saje jer melmbt2kn.. dok kat satu umah smpi 2-3 jam.. hihihihi…

Tuk update kali ni aku uploadkn gambar2 aku bersama famili (yg skrg ni da jd 1st priority.. insaf da.. hihihihi) dan jugak rombongan raya bersama rakan2 sekolah aku.. Pastu ada gakla terselit 3 keping gambo raya ngan bebdk keje aku.. ni br je amek arini.. Maklumla br blk beraya kat umah k.sherry.. trus update fotopages ni.. panas lg gambo ni… Expect to have more Raya photos with my working colleagues… Will upload in my next update…


Friday, 17-Jul-2009 14:53 Email | Share | | Bookmark
Hepi anniversery vs Manchester United Asia Tour 2009

Training Session Admission Pass
Player mesia memulakan latihan
Still Mesia..
View all 57 photos...
Aaaaarrrggghhh…….. AkhirY aku berjaya meluangkan masa tuk m’update fotopages aku ni… Ntah pehal bebape mggu ni tetbe aku jd bz semcm.. ari keje xpyh citelaa.. sah2 bz ngan keje.. w/end pun bz gak.. tetiap mggu ada jer plan aku.. huhuhu…

17/7/07 adalah tarikh aku menjejakkn kaki ke ST sebg salah seorg pekerja bernombor 130456…. Tarikh aku lapor diri cun gile which 7 is my feveret no.. No batch aku pun cam best jer.. senang nk ingat.. Mcm2 da aku lalui sejak aku keje kat sini.. Aku ingat lg memula aku masuk ST.. pnyala prob nk phm mamat n minah italy n france berckp.. dorg ckp aku tgk mulut dorg jer.. tp habuk pun xphm.. berbelit ya rabbi!! skrg ni alhamdulillah.. da leh bergurau ngan dorg.. hihihi.. Dulu aku parking kete kat tmpt yg xberbumbung, kat area masjid kedua Muar.. skrg da nek pangkat sket.. tmpt parking kete aku da berbumbung lbh hebat dr taraf managerial ST.. Xkira HUJAN atau PANAS kete aku ttp maintain jer.. kete manager pun kuyup kalo ujan beb!!huhuhu… (ayat ni didedicate tuk pekeje ST yg kete dorg berpanas n berujan.. huahuahua..) .. sebut nk berenti tu da mmg berkali.. tp aku still kat sini.. tup-tup skrg ni aku da berjaya melangkau sehingga 17/7/09… huh… tggula kalo aku dpt berthn ke 17/07/11.. eh.. nape 2011 ek? 2010 camne? Huahuahua..

Xsgka plak tarikh 17/7 ni sama plak ngan kehadiran Man Utd ke mesia… Maka aku pun meraikan anniversary aku join ST ngan menyambut Man Utd tour to mesia.. Hasil pemberian pas percuma dr ‘somebody’ tuk melihat my feveret team on training aku dengan berlagakY amek cuti pada aritu n menyesakkn diri ke bukit jalil..

Memandangkn pas percuma ni agak limited, thus xdela sesak sgt kat stadium tu walaupun masih dlm kategori ramai.. Since it was free seating, aku dpt dok kat baris plg hadapan jd agak clearla gak tuk aku tgk player2 tu.. As a die hard fan, it was exciting when Man Utd players are in front of our eyes. As of now, jarak dlm 20 meter nila adalah jarak terdekat aku lihat dorg in person..

On 18/07/09 the real game began…….. kali ni aku p ngan membe aku yg juga meraikn bestday die yg ke 27… hihihihi… Kebetulan membe aku yg janji nk tgk game sesame ngan aku ada hal.. Kebetulan ada lg tiket dijual masa aku tgk training tu, so da rezeki die tuk tgk game tu sama ngan aku.. Kebetulan jugak entrance masuk tiket die sama plak ngan tiket aku yg dibeli weeks earlier.. Maybe we were meant to enjoy together that day..

Kali ni xmcm masa aku p waktu training.. Mana2 saje ada Star LRT mmg akan sesak.. Org mmg berduyun gile smpi aku rase pening!! Masa ni sume pun lupe ngan pesanan kerajaan supaya jgn berada di tmpt yg sesak.. Dr mula kami memulakan perjalanan dgn menyesakn diri dlm Star LRT aku da rasekan mcm aku berada di Manchester, England.. leh dikatakan dlm tren tu 80% pki jersi MU..melangkah kuo dr tren aku nmpak lautan manusia pki baju kaler merah.. bile masuk stadium plak aku da terasa mcm berada di Old Trafford……… Serius beb!! The feeling was there!! It was a fest!! However, still, aku ttp ngan cite2 aku tuk ke old trafford one future lucky day.. ttp nk claim hantaran aku tiket hobeymoon ke Manchester.. hihihi.. (padanla aku xkwen2.. huahuahua... )

Sgghpun begitu, aku masih lg rakyat mesia sejati.. During that game….aku masih lg bersorak tuk pasukan mesia even pki jersi MU.. Walaupun aku lebih kenal player MU n boleh sebut nama dorg each one of them, namun bile Amri Yahyah score aku ttp kenal... hihihihi… The result is MU mng 3-2.. but mesia fought with enthusiasm. The determination made the game more fun!! On the other hand, oleh kerana ada kejadian bom kat Indon, MU cancel heir trip there. So they scheduled a rematch on 20th July. Hari senin.. Yg mana aku kejela plak.. terpikir gak tuk amek EL.. tp mengenangkn keje yg melmbk, aku batalkan niat.. jd, aku xtgkla rematch tu..ResultY MU still mng 2-0..

For this update, byk gambo2 yg aku amek dr jarak yg agak jauh… dgn kemampuan kamera murah aku ni, might be some of the photos are not quite clear with low quality. Tggula nnt bile aku ada duit aku belila kamera DSLR yg menjd kegilaan ramai skrg.. Bile nk ada duit?? Persoalan yg xterjwb tu.. hahahaha…


Monday, 6-Jul-2009 16:19 Email | Share | | Bookmark
Month of Weddings

Asiah and me..
Black n white.. unique!!
Me with my driver.. hihihii
View all 27 photos...
June’09… Month of weddings…. Serius… bln 6 lps hampir setiap w/end aku dipenuhi ngan aktiviti menghadirkan diri ke kenduri kwen… Sume mcm berebut2 plak nk kwen.. smpi satu ari tu aku terima 2-3 jemputan kwen.. besaY mak n bapak aku jer yg byk terima jemputan kwen.. tp kali ni personally aku lak yg lbh terima jemputan dr mak n bapk aku… nmpk sgt aku da tua kan.. hihihi.. Berdasarkan kepercayaan kaum cina, thn 2009 ni mmg ong kalo kwen.. Thn dpn da xelok kalo nk kwen.. (Fakta diambil di Weecheng Lim, EEA Eng ST). Da tu plak bln 6 ni jugak ada cuti sekolah ditmbh pula dgn kedtgn bulan Ramadan dlm bln 8 ni.. Tula faktor2 yg dpt aku dpt yg menjd penyebab nape ramai kwen bln 6 ni..

What r the speaciality weddings ni smpi aku masukkn dlm fotopages aku ni?? Selen dr xde perkara len yg aku nk citekan tuk update fotopages aku, the best thing is aku jd maid of honor dlm salah satu majlis kwen member aku ni.. Not only that, aku mengikuti segala persiapan perkahwinan die… bygknlaa.. aku follow die p jmpe mak andam, teman die fitting n pilih baju pengantin, follow die servey n beli coklat tuk hantaran, teman die tgk servey nk beli inai, masa die tempah kek kwen pun aku follow gak… da mcm aku pun nk kwen skali.. hihihi… JdY skrg ni aku da taula serba sket ttg wedding preparation ni… Xlama lg la tu kot.. hihihi…

Unfortunately, walaupun aku terima byk jemputan, tp hanya ada 2 majlis jer yg aku muatkn dlm fotopages aku ni.. Yg len tu bkn aku xnak masukkn.. Cuma.. masa aku p majlis dorg tu aku xsmpt nk amek gambo ats sbb aku dtg lmbt sampai majlis pun hampir2 tamat atau dtg awal sgt yg mana pengantin pun xsiap lg atau aku dtg pd waktu yg tepat tp xbwk kamera la plak.. hihihi….

Anyway, aku nk citekn la serba sedikit ttg 2 org kawan aku ni.. yg pertama skali aku nk citekn ialah Asiah.. Die ni member keje akula.. Dulu die under ATP dept but recently die bertukar ke PSSO dept.. Die jugak antara org pertama yg aku knal masa memula aku join ST.. xbyk yg aku leh citekn pasal die ni sbb xbyk pun yg aku tau.. Hihihi.. Yg lg sorg tu plak nama die Suziati bt Salleh… Die ni VI&Finishing Eng kat ATP dept… Husband die ni aku da knal sejak dorg dlm pertunangan lg.. malah hampir2 nk wat double date tp xjd.. (ooopppss…)..hihihi.. Nama husband die Ashraf atau aku lbh senang pggl die Bulat.. hihihi.. JdY majlis die ni aku p due2 belah pihak.. Aku jd pengapit die masa majlis belah husband die.. Siap jd ketua rombogan tuk famili die lg.. Masa ni mcm2 perkara terjd yg watkn aku, kak Su, kak pizah n zaza mcm nk pecah perut gelak.. hihihi..

So… enjoy the photo.. aku doakan sume kekwn aku yg da berumah tgga n yg bakal mendirikan rumah tangga berbahagia ke akhir hayat.. Just enjoy the new era of ur life.. As for me……. Still waiting for the uncertainty, maybe.. Yg pasti khidmat aku sebg pengapit amt laris sehigga jadual pengapitan aku penuh sehingga pas raya ni… hiiihi…



Friday, 29-May-2009 13:26 Email | Share | | Bookmark
Netball.....- ST interdepartment tournament

Warming up la kekononY....
Trening la kekononY...
Lari satu court la kekononY.....
View all 19 photos...
Huh... Aku men netball????!!! Bio btl??!!! SesgghY aku sendiri xmempercayaiY... Walaupun sejak dr umur aku 7 thn aku bersekolah di sekolah pompuan tp mmg aku xminat men netball... ntah nape ek? aku pun xde jawapan..

Tp disebabkn support group ni xcukup representatives tuk men maka aku pun ngan paksa relaY men gak ler... Dgn xtau rules.. xtau taktik... Senang cite aku ni serba kekurgnla dlm game ni.. But once aku da men mcm seronok plak... HAHAHA... sore aku la yg plg bising/kuat dlm padang tu... Huahuahua.. Ntah pe2..

Mcm2 kejadian klako terjadi masa tournament ni... Maklumlaa.... Dah xreti men.. JdY asik faul jer ler.. Xabis2 bg lwn penalti shoot jer.. huhuhu.. Da la jd GK.. Ada lg best.... Mengikut cite otai2 ST yg men netball ni akula org pertama yg kene tegur sbb pegang tiang gol time lwn nk shoot.. Hahaha.. Lawak giler.. BenoY aku pun xtau pegang tiang gol tu salah.. hihihihi.. Siap leh menjwb lg tu bile ditegor...

"GK!!! Jgn pegang tiang gol!!"
"OK...... Terima kasih kerana mengingatkan..." - Dgn nada yg menjengkelkan... huhuhu...

Bengong giler.... Teammate aku da gelak2.. En sharom (org kuat HR dept) kat tepi pdg da geleng2 kepala.. Agak kalo si JD Whang (GM) ada time tu mau aku kene blacklist.. (Da la sekarg ni mmg cari sbb jer dorg ngan employee). hihihihi....

Final Result :
1st : BGA A
2nd : SOIC
3rd : sTQFP A
4th : QA

Support group dpt no bape ek? hihihi... Jgn pandg rendah.. Bkn plg last tp no 3 dalm peringkat kmpulan.. Bape byk team satu group?? Ada 4 jer... HAHAHAHA... But ok la tu kan.. yg pentg bkn last.. hihihihi


Friday, 8-May-2009 16:59 Email | Share | | Bookmark
MBO 2009

Sape yg lmbt tu???!!!
Bas yg memebawa ke destinasi
ST ketika pukul 6.00 pg...
View all 144 photos...
After 2008, now I want to talk about 2009 MBO event… Event kali ni amat-amatla berbeza dr thn lps… But still, it’s fun!! Really!! Thn lps kami berada di tanah tggi, dingin, nyaman, sempoi2 jer aktiviti walaupun byk jerit.. hehehe.. Thn ni plak kitorg bermandikan peluh, menyeksakn diri pd terik matahari dan melakukan aktiviti2 lasak di Eagle Ranch Resort, Port Dickson. Furthermore, thn ni aku men’sponsor’ diri sendiri.. Alhamdulillah thn ni aku layak menerima habuan MBO… Walaupun economy still in bad condition, tp xmcm company2 len ST still lg ada allocate some money for our MBO.

Back to the event… For a moment, I’m not kind of excited at the beginning to join this event compared to the MBO 2008 event. Xtaula pe sbbY.. tp sbbkn da contribute some money dan aku xnk rase sia2 ngan contribution aku tu aku ringankn ati gak ler tuk p.. kul 5 am aku dah bgun sbb kononY nk bertolak tepat kul 6 am.. tp mcmla smpt kan.. masuk subuh pun da kul 5.50am. JdY aku la antara yg plg lmbt dtg.. hehehe..

Walaupun adik aku ada study kat Politeknik PD, tapi nila 1st time aku smpi kat Eagle Ranch Resort ni.. Tmpt ni bknla kat main spot of PD.. tp cam ulu PD jer kat area Pasir Panjang.. From the information that I got, tmpt ni mmg byk ditemph tuk organize Kem2 Motivasi dan juga Team Building Assesment.

Aktiviti2 kitorg kat sana; Telematch, Obstacle course, Lunch, Archery, taking pics, play games and BBQ dinner… Seingat aku, thn ~2000 masa aku join Kesatria camping kat Gunung Senyum adalah kali terakhir aku wat aktiviti lasak. Kini setelah 9 thn berlalu, Obstacle course mengimbau kembali aktiviti feveret aku ni.. Mmg best..Pnjat dinding tggi, gayut tali ala tarzan, panjat tali, wat abselling dll lg.. Xsilap aku ad 16 obstacle yg kitorg kene tempoh. Tp xsume obstacle ada dlm gambo. maklumla photographer pun kene lalui gak obstacles ni.. Aktiviti ni gak cam memberi signal pd aku yg aku ni makin tua. Aku da xselincah dulu. Siap jatuh lg.. Mgkn jugak time ni aku cedera sbb sblm p event ni aku da terjatuh. Tgn kiri aku injed sket.. (alasan!! Hahaha.. )..

Just enjoy with all the photos. For me, walaupun badan aku sakit2 dan lebam2, many good photos has been taken during this event and the best photos taken in my fotopages as of now.. Actually, some of the photo ada ditmpal kat Buletin board kat Block P level 2M. My feveret pics is the one that I did the archery.. With the flying arrow.. Thanks to Chee Yang Ng for the great picture… U are the best photographer in all STs.


[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net